Dienstag, 30. Dezember 2014

Pe ce se bazează o relație reușită?


 Pe ce se bazează o relație reușită?



O relație puternică și sănătoasă îți poate oferi toată susținerea și tot sprijinul de care ai nevoie pentru a duce la capăt și pentru a îndeplini tot ce îți dorești.

Relațiile cu adevărat reușite îți pot îmbunătăți toate aspectele vieții, de la sănătate (fizică și mentală) până la toate legaturile pe care le ai cu oamenii din jurul tău.

Din păcate, dacă relația nu funcționează, ea va deveni una epuizantă, care îți va afecta negativ performanța, celelalte relații sociale și sănătatea.

O relație reușită este o investiție.

Cu cât te dedici mai mult și oferi mai mult, cu atât mai mult vei primi înapoi.

Sfaturile de mai jos, odată aplicate, te pot ajuta să-ți păstrezi relația puternică sau te pot învăța cum să repari o relație cu probleme.

Fiecare relație este unică și două persoane aleg să facă acest pas din cele mai diverse motive: pentru a nu se mai simți singuri, pentru că au nevoie de cineva, pentru că pur și simplu se simt bine în compania partenerului.

Deși sunt atât de diferite, atât ca bază, cât și ca mod de a funcționa, există totuși câteva lucruri pe care toate relațiile le au în comun.

A ști cele mai de bază principii ale relațiilor te va ajuta să-ți păstrezi propria relație frumoasă, satisfăcătoare și liniștită.

Ce trebuie să faci pentru ca relația ta să fie sănătoasă?

Implică-te în viața partenerului și lasă-l și pe el să facă același lucru pentru tine.

Unele relații rămân blocate într-o stare de coexistență pașnică, dar fără ca partenerii să lucreze împreună, fără să comunice la un nivel mai profund sau fără să se bazeze unul pe celălalt.

Deși o astfel de relație poate părea stabilă, ea este așa doar la suprafață, căci în interior, lipsa de comunicare și de implicare va mări distanța emoțională dintre cei doi parteneri.

De aceea, dacă la un moment dat vreunul dintre parteneri își va dori să vorbească despre ceva important lui, legătura emoțională și înțelegerea e posibil să nu mai fie acolo.

E vital, așadar, că într-o relație să păstrezi înțelegerea și comunicarea.

Comunicarea sinceră și directă este o componentă cheie în orice relație.

Când ambii parteneri se simt confortabil în exprimarea nevoilor, temerilor și dorințelor, doar atunci încrederea și legătura pe care cei doi o împart vor fi întărite.

Treci peste orice conflict ar putea să apară.

Unele cupluri aflate în fața unui conflict vor alege să vorbească liniștit și calm, în timp ce altele își pot ridica vocea și pot recurge la țipete pentru a se face auziți și pentru a se impune.

Cheia unei relații puternice este să nu îți fie frică de un potențial conflict.

Trebuie să te simți confortabil în a-ți exprima sentimentele și lucrurile care te deranjează, fără a-ți fi frică de respingere și trebuie să fii capabil să rezolvi un conflict fără umilire, degradare, jigniri sau fără să insiști (inutil) că tu ești cel care are dreptate.

Păstrează legăturile și relațiile cu cei din jur.

Nicio persoană nu îți poate satisface toate nevoile și faptul că te aștepți la prea multe de la o persoană poate pune mult prea multă presiune pe o relație.

A avea prieteni și a te ocupa de propriile interese, hobbyuri și pasiuni nu doar că îți va întări legăturile sociale și legătura pe care o ai cu tine însuți, dar vei obține și noi puncte de vedere și stimulare în relație.

Păstrează intimitatea fizică

Atingerea este o parte fundamentală în existența umană.

Studiile realizate pe copii ne arată importantă atingerilor frecvente și încărcate cu afecțiune în dezvoltarea creierului.

Aceste beneficii nu se termină în copilărie.

Studiile ne arată că atingerile încărcate emoțional cresc nivelul de oxitocină din corp, hormonul care influențează atașamentul și legăturile afective.

Într-un angajament cum ar fi o relație dintre doi parteneri adulți, pe lângă contactul de tip pur carnal, sunt necesare și alte atingeri dese, afective cum ar fi ținutul de mână, îmbrățișările, chiar și săruturile.

Petreceți timp împreună.

Probabil că ai amintiri plăcute legate de acele momente de la începutul unei relații, când totul părea nou și captivant, când probabil petreceai ore vorbind cu persoana iubită, născocind planuri și venind cu idei legate de lucruri noi pe care va doreați să le încercați.

Din păcate, odată cu trecerea timpului, copiii, job-urile solicitante, drumurile lungi până la locul de muncă și înapoi, alături de alte obligații pot face găsirea timpului liber pe care să-l petreceți împreună să fie extrem de dificilă.

Este vital, atât pentru tine ca persoană, cât și pentru relația ta, ca tu și partenerul să vă faceți timp pentru voi înșivă.

Poți încerca să propui ca în fiecare zi (chiar dacă amândoi aveți zile pline și obositoare) să vă oferiți câteva minute în care să împărtășiți gândurile, ideile și sentimentele și să consolidați legătura pe care o aveți.

De asemenea, poți încerca să găsești o activitate pe care să o faceți împreună și care să vă placă amândurora, fie că este un hobby pe care îl aveți amândoi, un curs de dans, o plimbare zilnică sau un schimb de cuvinte deasupra unei căni de cafea.

Încercați ceva nou împreună, experimentați.

A face lucruri noi, neapărat împreună, poate fi o metodă distractivă de a întări  legătura dintre voi și de a păstra lucrurile interesante.

Nu trebuie să fie neapărat ceva complicat; poate să fie ceva simplu ca degustarea mâncării unui nou restaurant sau o excursie de o zi într-un loc pe care nu l-ați mai vizitat până atunci.

Partenerii de cuplu sunt, de cele mai multe ori, jucăuși și pastreaza spiritul ludic doar la începuturile relației.

Din păcate, această atitudine jucăușă și jovială poate fi uitată odată ce provocările vieții își fac apariția.

Dacă reușești ca în ciuda problemelor și dificultăților vieții să-ți păstrezi simțul umorului, vei reuși să treci peste aceste momente dificile mult mai ușor și vei reduce stresul substanțial.

Încercați să vă distrați împreună.

Puțin umor și puțină interacțiune jucăușă pot avea un efect major în detensionarea situațiilor problematice și te vor ajuta să privești lucrurile dintr-o perspectivă optimistă.










Pentru mai multe informaţii. 

 Cine e single si isi cauta iubit/iubita - Single Seeking Single
https://www.facebook.com/groups/980612931965683/

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen