Dienstag, 30. Dezember 2014

Serios vorbind, de ce ne plac baietii rai?


Serios vorbind, de ce ne plac baietii rai?



S-au scris tone de materiale. Fiecare dintre noi stie pe cineva, are o prietena, o ruda, o vecina de scara, asta in cazul nu e ea insasi persoana in cauza, care a avut inima tandari in urma interactiunii cu un baiat rau. Revenim asupra subiectului pentru ca, departe de a se limita la varsta adolescentei, el continua sa ne bantuie. Poate ca au dreptate cei care spun ca generatiile actuale «copilaresc» pana la 40 de ani.

Ne-am uitat la diverse filme care reeditau, in moduri mai mult sau mai putin inspirate, imaginea unui James Dean rebel, irezistibil si periculos. Ba chiar pe alocuri ne-au facut cu ochiul personaje care preluau ceva dintr-un bolnav si obsedant Marlon Brando in intunecatul «Ultimul Tango la Paris». Sau torentul filmelor cu vampiri din ultima decada. Dar nu stiu daca ne-a trecut prin minte ceva banal, atat de banal ca mi-e si rusine sa-l enunt: unele dintre noi cred ca iubirea vine inecata intr-un polonic de suferinta. Si se asteapta la amar. Asteptandu-se, il si cauta. Pentru ca asa au citit in stele si asta e singurul alfabet pe care-l cunosc. Altele vor miere si, dupa o inghititura, fug de amar unde vad cu ochii. Alegand, da, un tip bun. Sanatos. Sportiv. Politicos. Un tip care nu serveste inimi in sange la micul dejun. Ci lapte cu cereale. Pentru ca asa au vazut in jur, pentru ca asta au visat de mici. Si nu este adevarat ca s-ar pacali singure ca si strugurii lor sunt buni. Strugurii lor chiar le sunt buni.

Apoi, cele carora le plac baietii rai sufera si de un soi de complex de superioritate. Ele spera ca vor reusi acolo unde altele, cele anterioare, au dat gres: domesticirea lui. Fara sa-si dea seama ca fix asta nu-si doresc, de fapt. Imblanzirea va atrage dupa sine plictisul. Le gadila insa gandul ca ele vor fi «altceva», vor face istorie, vor reusi sa scrijeleasca ceva esential in corazonul lui cel impietrit. Ca pe scoarta copacului din curtea liceului.

Fetele care se topesc in fata tipilor rai confunda rezistenta lor cu virilitatea. Orice cetate pe care n-am cucerit-o are ziduri groase, impenetrabile, iar inexpugnabilul ei ne atrage. La prima fisura in zid, isi spun ca este un tip cu caracter, cu… - cum ii zice? – ah, da! – personalitate!

>n ?Sa nu credeti insa ca tuturor le sta scris in frunte « baiat rau » ca sa aveti timp sa fugiti si sa va puneti la adapost. Moda gecilor de motor si a gulerelor ridicate dramatic s-a cam dus. Baiatul rau poate veni si-n sort si slapi, pe plaja linistita din Grecia. Poate fi chiar blond, pistruiat, cu chip angelic. Abia mai incolo isi da arama rautatii in amor pe fata. Nu, nu devine brunet si cu ochii ca taciunii, mustind de placeri mocnind vinovat. Intelegeti voi.

Pe urma, ar mai fi o caramida care sta la fundatia obeceiului de a cauta mereu baietii astia rai si sadici. Un soi de carierism amoros, daca vreti. Poate ca esti obisnuita sa te bati, sa lupti, sa transformi totul intr-o batalie. Iar baietii care-ti pica simplu ca merele coapte in poala nu te intereseaza. Esti excitata la culme de ideea de trofeu. Sexismul invers.
Si mai exista niste nuante. Pe astea, da, incepem sa le vedem cand ne inteleptim putin. Baietii rai nu-s rai in mod continuu, constant decat rareori. Ci pe anumite intervale, in mod discontinuu, cu intensitati variabile. Ganditi-va la voi. Trebuie sa fi fost macar o data fata rea a cuiva. Trebuie sa fi incins un foc la care sa fi perpelit inima cuiva, privind-o cu curiozitatea primei disectii de la ora de anatomie. Periculosi cu adevarat pentru psihicul nostru sunt cei rai in mod structural. Organic. Dar, din fericire, sunt rari.

Fiecare dintre relatiile alea ne creioneaza in carne o balanta: lacrimi si daca nu zambete, macar o senzatie de zbor alb. Acum vezi si tu cum o reglezi ca sa iti dea cu plus. Daca mergi mereu pe pierdere, dar te-ncapatanezi sa ramai, ceva e in neregula. Si se cheama masochism. Alta boala, alt tratament. Si nu mai are legatura cu baietii rai, ci cu tine. Exclusiv. 



 Pentru mai multe informaţii. 
Cine e single si isi cauta iubit/iubita - Single Seeking Single
https://www.facebook.com/groups/980612931965683/

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen